+36 30 493 4545 info@szivargas-vizsgalat.hu

A szivárgásvizsgálat során a jogszabályokban foglalt kötelezettségek teljesítése azért olyan fontos, mert elő­segíti a fluortartalmú üvegházhatású gázok kibocsátásának csökken­tését, hozzájárulva ezzel a környezet védelméhez. A szivárgásvizsgálat gyakorisága a CO2 töltet mennyisségétől függ.

 

 

Milyen berendezéseket kell vizsgálni?

 

 

A szivárgásvizsgálatot el kell végezni minden klíma, folyadékhűtő, hűtőgép, hűtőkamra, hűtőház, hőszivattyú, stb. berendezésen, mely 5 tonna CO2 egyenértéknél nagyobb hűtőközeg-tartalommal rendelkezik.

 

 

A vizsgálat:

 

 

A szivárgásvizsgálat gyakorisága történhet havi, félévenkénti vagy évi gyakorisággal. Attól függően, hogy a hűtőközeg telitettsége alapján számított CO2 egyenértéke mennyi. Ezek alapján az 5 tonna CO2 egyenérték alatt – nem bejelentés köteles, azaz szivárgásvizsgálat nem szükséges!

 

 

5 és 50 tonna CO2 egyenérték között a szivárgásvizsgálatok esedékessége 1 év.

 

 

Amennyiben 50 tonna CO2-t is meghalad, akkor félévente kell elvégeztetni a vizsgálatot.

 

 

Ezt, mi ügyfeleink számára előzetesen megállapítjuk az NKVH klímagáz adatbázis szerint és folyamatosan monitorozzuk, hogy lejárt érvényességű szivárgásvizsgálata ne lehessen!

 

 

„A szivárgásvizsgálatot komolyan kell venni, elmulasz­tása esetén a hűtőkör tulajdonosának jelentős bírsággal kell számolnia.”

 

 

14/2015. (II.10.) Korm. rendelet

 

 

Bármilyen hűtőközeg tartalmú klímaberendezésről legyen is szó, a split klímáktól, a hűtőkamrákon át a folyadékhűtőkig, nekünk mindig ugyanazok a céljaink:

 

 

  • A hűtőkör ne szivárogjon és rendelkezzen szivárgásvizsgálattal!
  • A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság (NKVH) előírásainak minden ügyfelünket megfeleltessük.
  • Így partnereink elkerülhetik a bírságot.

 

 

Az egész ország területén, gyorsan és rugalmasan végzünk szivárgásvizsgálatokat, kiszállási díj nélkül. A Simple-nélfontosnak tartjuk a rendszeres és szakszerű vizsgálatot.

 

 

Ha bármilyen egyéb kérdés merül fel, lépjen velünk kapcsolatba.